Introductie

We hebben met een aantal groepen van rayon K het idee opgepakt om samen een spel te spelen dat de Jota en Joti met elkaar verbindt.

Op deze pagina staat de speluitleg voor het JJ-SPEL-19.

Omdat dit het eerste jaar is dat we het spel willen spelen ontvangen we graag feedback We staan open voor opmerkingen of ideeën!

Spelregels


Doel

Het doel van het spel is dat elke groep actief opzoek gaan naar sleutels bij andere deelnemende groepen. Met deze sleutels kun je vragen vrijspelen en beantwoorden. De groep die de meeste vragen goed heeft, heeft gewonnen. Bij gelijkspel is de groep die hiervoor de kortste tijd nodig heeft de winnaar.


Sleutels

Wanneer je contact hebt gelegd met een andere deelnemende groep moet je deze verbinding registreren. Dit moeten zij ook voor jullie doen. Een sleutel bestaat uit letters- en cijfers. Het heeft wat weg van een call (bijv: d3XF675). De sleutel die je van de ander groep krijgt kun je als deelnemer op deze website invoeren en dan krijg je er een vraag voor terug. Hiervoor moet je inloggen.

Het antwoord kan direct ingevuld worden of als je er wat langer voor nodig hebt om het uit te zoeken, kun je er later op terugkomen door de sleutel opnieuw in te voeren. Je moet de sleutel wel even opschrijven voor later. De vragen kun je maar 1 keer invullen en ze kunnen niet aangepast worden als de vraag al beantwoord is.

Elke groep mag maximaal 1 sleutel per keer doorgeven. Als er een verbinding met een groep is geweest moet je de volgende sleutel bij een andere groep halen. Dit gaat door tot de sleutels, vragen of tijd op zijn.


Vragen

Het spel bestaat uit totaal 25 vragen waarvan 20 algemene vragen en 5 vragen die gepersonaliseerd zijn door een groep. Deze kunnen bijvoorbeeld beantwoord worden door in het dorp/stad op onderzoek uit te gaan en bijvoorbeeld via portofoon doorgegeven worden. Of door een groepje in het clubgebouw iets te laten uitvoeren waardoor ze een antwoord krijgen die ze in mogen vullen.

De gepersonaliseerde vragen van de deelnemende groepen worden in eerste instantie ingevoerd door de spelleiding. De vragen kunnen per e-mail worden doorgegeven aan de spelleiding voor ??-??-2019. De antwoorden voor een vraag kan zijn een getal, een woord of een letter. Een vraag mag maar 1 goed antwoord hebben. Een vraag waar meerdere antwoorden goed zijn of beoordeeld moeten worden door een persoon zijn niet toegestaan.


Inloggen

Om het spel te spelen moet iemand van de groep inloggen met zijn call en wachtwoord. Bij aanvang van het spel krijgen alle deelnemende groepen een e-mail met een wachtwoord toegestuurd.


Verbindingen registreren

Als er een verbinding gelegd wordt met een andere groep kan een groep de verbinding registreren via de website. Je voert hiervoor de Call in van de groep waarmee je verbinding legt en de andere groep doet hetzelfde. Je krijgt hiervoor een sleutel terug die bedoeld is voor de groep waarmee je verbonden bent. Deze kun je pas gebruiken als jullie allebei de Call van elkaar hebben ingevuld. Als een sleutel is doorgegeven moet er eerst een andere verbinding geregistreerd worden voordat dezelfde groep een volgende sleutel kan opvragen uit het systeem. Zo kunnen groepen niet in een keer alle sleutels van een groep opvragen. Als een sleutel niet goed blijkt te zijn bij het invoeren kun je het nog een keer proberen. Mocht de verbinding met de groep al verbroken zijn kan je de sleutel later weer opvragen bij een groep.


Speeltijd

De speeltijd begint vanaf het ingeven van de eerste sleutel tot aan het invullen van het laatste antwoord. Het spel moet gespeeld zijn binnen ???? tijd. Met de deelnemende groepen spreken we een tijdslot af van een aantal uren of een dag waarin het spel gespeeld kan worden. De groepen hoeven dus niet allemaal op dezelfde tijd te spelen. Echter is het wel belangrijk dat de groepen te bereiken zijn om sleutels terug te kunnen geven.


Vragen?

  • Speeltijd: Je kunt er zo lang over doen als je wilt. De groep die het snelst was met de meeste vragen goed heeft gewonnen.
  • Tijdslot: Dit is nog niet bekend! Hierover hebben we graag contact in de app groep.
  • Uitleg duidelijk? Zijn er nog vragen na aanleiding van deze uitleg dan horen we het graag. We zullen de uitleg dan verbeteren / uitbreiden.